van Prikkels naar Sparkles

Gun jezelf 6 weken en sta weer vol energie in het leven, met Veerkracht en Flexibiliteit

Voor jezelf kiezen in deze wereld waarin prikkels om je oren vliegen en het werk alsmaar doorgaat, heb je veerkracht nodig. Dat is een vaardigheid die ook binnen jouw handbereik ligt. Zodat jij kan kiezen voor de prikkels die je tot je neemt. Je hebt een aantal stappen nodig om te zorgen dat overprikkeling niet meer aan de orde is. En jij voluit kan leven in rust, in je kracht en met plezier je werk kan doen.

Jij wilt toch ook..

ontspannen door het leven

grenzen bewaken

veerkracht hebben

Kies voor een leven waarin jij zelf controle hebt over je energie en flexibiliteit

niet overleven maar leven

Dat doe je samen met mij: Marije, VeerkrachtVerfijner in prikkels en energie.

Elke keer het gevoel hebben dat je achter feiten aanloopt en langzaam verdrinkt is toch niks? Dat wil toch niemand? Overprikkeling is killing in werk waarin je er altijd bent voor de ander. Je wilt ruimte hebben om zo goed mogelijk voor je cliënten of leerlingen klaar te staan. 
Je wilt toch werkelijk:

ondersteunen vanuit je passie voor het werk zodat ze eigen regie over hun leven houden

Dat snap ik. Dat is waarom je dit werk hebt gekozen en je wilt alles geven wat je hebt. Nu is dat lastig. Je verliest energie op plekken waar je het niet kwijt wilt raken. Dat kan echt anders.

In deze 6-weekse training ga je aan de slag met de manier waarop jij prikkels beleeft en hoe je kan zorgen dat je geen energie kwijt raakt. Je leert dus duurzaam keuzes te maken voor een leven vol rust en ruimte.

Doe jij dit:

ballen-hoog-houden

Je zal een extra slag moeten slaan, wil je niet elke keer weer op dit punt terechtkomen.
Je kan afwachten tot het werk verandert of je kan de verantwoording nemen over de prikkels die je tot je neemt en daar een bewuste keuze in maken. 
Daardoor krijg jij controle over jouw energie op een dag. 

“A question that sometimes drives me hazy — am I or are the others crazy?” Einstein 

De werkelijke ontdekking zal liggen in het feit dat jij de wereld ziet zoals jij het ziet en dat het slechts perspectief is hoe jij de prikkels ziet en ervaart. Prikkels kunnen net zo makkelijk Sparkles zijn. Ben jij dan gek of kan je genieten van wie je bent? 

GA STAAN VOOR WIE JIJ WERKELIJK BENT en neem de verantwoording voor dat wat je tot je neemt. Juist in werk waar je altijd klaarstaat voor de ander. 

  • Stop met je elke keer aan te passen aan wat jij denkt dat anderen willen
  • Leg de ballen neer die niet van jou zijn
  • Filter dat waar je het meest last van hebt
  • Laat anderen niet meer beslissen over jouw energie
  • Stop met je elke dag je naar je werk slepen en je vermannen

van Prikkels naar Sparkles

wil je een leven met rust en ruimte?

duurzame keuzes kunnen maken

kleine stapjes en kiezen voor wie jij bent

Hoe zet jij je wens om naar actie en hoe zorg je er voor dat je niet elke keer terugvalt? Elke dag kiezen voor wie jij bent en hoe jij de wereld ziet, daar ruimte voor innemen en verantwoordelijkheid pakken. Kleine stapjes en met een plan voor als het leven even iets op je pad gooit wat heftig is.
You got this!

In dit programma doe je dat stapje  voor stapje, elke keer een beetje meer en anders kijken naar hoe jij het ervaart. Kijken naar wat jij kan doen en hoe jij kan gaan staan voor je kwaliteit. Want je krijgt niet alleen kennis echter ga je ook ontdekken naar hoe je ruimte kan innemen in jouw huidige situatie. Je krijgt dus tools, kennis en stappen om te nemen om het te implementeren in je leven. Echter vooral leer je hoe het aankomt in je lijf. Hoe herken je dat en
wat vertelt jouw lijf?

Dat is echt anders dan in andere programma’s:
daar wordt alleen kennis en kunde gedeeld en word je cognitief aangesproken om te veranderen. Ze vergeten een belangrijke stap: Als jij niet weet hoe het aankomt in je lijf heb je dus niks aan al die informatie! Want je weet niet waar en hoe je dit in te zetten hebt, omdat je niet weet hoe je lijf reageert.

Je zal dus eerst naar je lijf te hebben gaan. Prikkels ontdekken in jezelf! Dat is dus voor iedereen anders, het is niet 1 formule die werkt voor iedereen. NOPE,  jouw lijf is per definitie uniek!

Leren luisteren naar je lijf en de boodschappen die het vertelt zal je dus moeten leren horen. Alleen dan kan je al de kennis die er is, goed en adequaat toepassen. 
En dat maakt deze training gelijk ook duurzaam. Je leert hoe jij werkt en dus kan je alle filters die er zijn aanpassen op jouw moment in jouw leven voor jouw lijf.

In plaats van dat je leeft op de tools, leer je de toolbox te pakken wanneer er een lek zit of je even ondersteund wilt  worden.

Je wordt zelfstandig en kiest ervoor je eigen vaardigheid te vergroten, in plaats van klakkeloos te herhalen wat ik doe. Ik ben niet alwetend in jouw lijf. Dat ben jij! Ik begeleid je alleen in het proces om te komen op een punt waarin jij weet en ziet hoe het bij jou werkt.

Hoe ziet de training eruit?

Prikkels overal


Eerst uitvinden waar je nu bent

Waar loop je tegenaan?

Welke beren staan er op je weg?

Gaan naar Sparkles


Maak zichtbaar wat je doet

Neem ruimte in voor wat je ontdekt hebt

Welke Prikkels


Wat zijn nou dit prikkels?

Wat doen ze?

Hoe komen ze binnen in je lijf?

Leer Sparkle vinden


Maak je eigen routines

Ga staan voor wat jij nodig hebt

Hoe ontprikkel je?


Hoe kan je filter aanbrengen?

Vergroot je toolbox

Sparkle


Veerkracht

Flexibiliteit

De 1ste vergissing die ik vaak zie: Op de rem trappen als je in het “heftige” moment zit. 

Als je erin zit en je bent overprikkelt, dan is het lastig om eruit te komen. Al je energie steek je op dat moment in overleven. Tijdens overleven, is er geen ruimte voor iets anders. 

Of erger nog: wat ik ook vaak zie: dat je doorgaat tot je lijf het opgeeft. Dan heb je al zo vaak in dat moment gestaan, dat overleven nog de enige staat van zijn is. Als je daar lang bivakkeert dan geeft je lijf vanzelf op. Dan komen er allerlei fysieke klachten

 

Ontwerp zonder titel-3
Kopie van Kopie van ingangs tegel
Ontwerp zonder titel

Daar wil je toch helemaal niet zitten. Je energie weg laten lopen in plaats van het te steken in het mooie werk dat je doet. Je wilt niet nog een keer in de situatie komen dat je te laat bent, dat je overspoelt wordt en je geen raad meer weet met de prikkels om je heen.

Ga praktisch aan de slag met deze training, waarin je individueel en gezamenlijk een proces in stapt om te leren het anders te doen. Je krijgt theorie en kennis in de vorm van podcasts zodat je tijdens een wandeling rustig de informatie tot je kan nemen. Er zitten opdrachten in om je inzichten in jezelf te geven, echter ook om ruimte in te nemen bij de mensen om je heen. Daarnaast is er elke week een online sessie om dit met elkaar te delen, elkaar te steunen in het proces en om vragen te stellen over waar je tegenaan loopt. Er zitten extra bijlagen bij om je verder te stimuleren.

Al deze verschillende vormen en ondersteuning in jouw proces voor maar voor 5,50 per dag. En het is echt gericht op het vak wat jij doet, werken met mensen, want zoals jij en ik weten vraagt dat echt wat anders van je dan vele andere beroepen. Stap nu in en zorg voor een leven waarin jij zelf weer in controle bent van je energie. Totale kosten? €233,-

Wat als je niet nu instapt, als je niet kiest voor jezelf en de manier waarop jij de wereld ziet. 

Ik neem je even mee: sluit je ogen. Je komt aan op je werk en met het over de drempel stappen gaan mensen al tegen je praten. Hoor je gelijk wat er niet klopt of anders moet. De continue stroom aan vragen en behoeftes van de mensen om je heen waar jij de zorg voor hebt. Je voelt veel. Heel veel en het kost bakken met energie, maar je doet het. Je houdt van je werk, je hart ligt hier. Terwijl je eigenlijk voelt dat je te veel is, te veel vragen, te veel energie, je bent moet je er echt doorheen slepen. En je voelt al dat de overspannenheid op de loer ligt, je weet dat er wat anders nodig is maar weet niet hoe.
Doodmoe kom je thuis na je werken ook daar vragen ze vanalles van je, je bent kapot.

ga je dit nog jaren doen?

Kies ervoor om het anders te gaan doen, waarin jij controle hebt over je energie. Waardoor je rustig je werk binnen lopen en je op eigen tempo je dag kan beginnen. Omdat jij controle hebt over jouw ruimte en energie. Je kan met volledige aandacht bij de mensen zijn die je helpt, zonder het gevoel te hebben ook nog op 100 andere plekken te moeten zijn. Met de momenten die jij nodig hebt om weer op te laden verwerkt in je dagelijkse routine. Je kan gaan staan voor jouw behoefte en daar ruimte voor innemen.

  • Te maken met een burnout

    0%

Even de harde cijfers 1 op de 7 mensen heeft te maken met een burn-out. Dit getal ligt hoger in vakken waarin je zorg verleent. Uit onderzoek is gebleken dat het risico hoger ligt omdat we zo veel geven, er een continue vraag is, hoge werkdruk, laag zelfbeeld, onregelmatige diensten , weinig ruimte voor intervisie, onregelmatige diensten en weinig waardering voor het werk dat gedaan is. En de lijst is nog veel langer….

Om het zo onder elkaar te zien staan is wel heftig toch?

Waarschijnlijk gaat er ook bij jouw een stemmetje aan, ja maar…..Het hoort nou eenmaal bij mijn werk. Dit is waar ik voor gekozen heb. Ik vind mijn werk in de kern prachtig, ik hou van zorgen. Dit is wat ik het liefst doe...

burn-out-klachten-2019-TNO-CBS
Ontwerp zonder titel-4

Dan heb je echt wat te doen. Ga met dit programma aan de slag om weer terug te komen bij dat stuk, waarin je vol plezier en rust je werk doet. Je gaat met nieuwe tools en kennis zorgen dat jij niet in deze statistieken terecht komt. Je wilt het anders daarom ben je hier. Dit is een mogelijkheid om de eerste stappen te zetten.

Wanneer gaat stap 1 dan beginnen?

Dat is op: 

8 maart kennismaking ~ zoom

8 maart toegang tot de les ~ donderdag 11de om 20:00, de eerste online
meeting over het thema van die week

15 maart toegang tot de les ~ 18 maart zoom 20:00
22 maart toegang tot de les ~ 25 maart zoom om 20:00
29 maart toegang tot de les ~ 1 april zoom om 20:00
5 april toegang tot de les ~ 8 april zoom om 20:00
12 april toegang tot de les ~ 15 april zoom om 20:00

Woensdag 21 april afronding ~ zoom
(mocht je onregelmatige diensten hebben laat het dan weten, daar heb ik een oplossing voor) 

Twijfel je?

Plan dan een koffie date.

Dan kan je al je vragen stellen over het programma en voelen of het bij je past.
Klik op de datum hieronder en plan gelijk.

VeerkrachtVerfijner in prikkels en energie, dat ben ik, Marije. En ik ga met jullie deze transformatie aan. Zelf heb ik vele wegen bewandeld om de kennis op te doen die ik met jullie ga delen. In mijn praktijk houd ik me vooral bezig met het kweken van veerkracht en flexibiliteit om rustig in het leven te kunnen staan.

Geboren met een ander gevoel voor deze wereld was het voor mij heel logisch om de zorg in te gaan. En als HSP’er weet ik als geen ander wat het is om deze gevoeligheid in te zetten als kracht. Lichaamsgericht werk en de kennis en kunde die ik heb over prikkels en de verwerking hiervan hebben mij in mijn kracht gezet. Van daaruit heb ik dit programma gecreëerd. Dus wees welkom in dit transformerende traject van 6 weken.

IMG-6632